Адреса: Житомир, пров. Скорульського 3

Телефон: (063) 460 06 06


Адреса: Житомир, пров. Скорульського 3

Телефон: (063) 460 06 06

E-mail: moc.liamg%40tz.aitapoetso


Шум і дзвін у вухах

Шум і дзвін у вухах

Шум і дзвін у вухах – неприємні та стомлюючі симптоми, які не є самостійними патологіями. Причиною шуму і дзвону у вухах можуть бути різні захворювання, починаючи від старечих змін у слуховому апараті людини і закінчуючи патологією серцево-судинної системи. Тривале явище шуму та дзвону у вухах призводить до розвитку стресу, відзначаються прояви депресії, погіршується сон та загальне самопочуття.

Часті причини дзвону та шуму у вухах:

  1. Запальні захворювання ЛОР-органів. Як правило, у молодих людей віком до 30 років дзвін у вухах виникає через порушення слухової провідності в порожнині середнього вуха. Пов'язані ці явища із запальними захворюваннями ЛОР-органів, такими як отит, що супроводжується болем у вусі, риніт, гайморит та ін.
  2. Порушення кровообігу. У зрілому віці дзвін у вухах найчастіше виникає через атеросклероз сонних, вертебральних артерій, тобто тих, які подають кров до головного мозку.
  3. Шум у вухах, причини якого здебільшого пов'язані з порушенням мозкового кровообігу, сприяє поступовому зниженню слуху, зору та неправильному сприйняттю дійсності. Дзвін у вухах, причини якого схожі з причинами першого явища, призводить до розсіяності уваги, зниження короткочасної пам'яті, виникнення нестерпного головного болю, безсоння, дратівливості і навіть деякої агресивності.
  4. Також нерідко причиною дзвону у вухах є саме вухо: наявність сірчаної пробки, вікові зміни слухових кісточок, стороннє тіло у вусі, інфекція, тривалий вплив шуму і т.д.

Лікування шуму та дзвону у вухах.

Якщо у людини виник шум чи дзвін у вухах, лікування необхідно починати природно з з'ясування його першопричини. Не можна починати прийом лікарських засобів без попередньої консультації, оскільки прийом деяких медикаментів може призвести до ураження клітин внутрішнього вуха, що ще більше посилить ситуацію.

Дзвін у вухах, лікування якого потребує професійного підходу, успішно усувається при спільному веденні пацієнта оториноларинголом та лікарем-остеопатом із застосуванням комплексу методів краніосакральної та вісцеральної остеопатії.

Чому остеопатія допомагає при дзвоні та шумі у вухах?

Краніальна остеопатія дозволяє усунути дисфункцію слухових кісточок та скроневих кісток, нормалізувати роботу євстахієвої труби, нормалізувати кровообіг головного мозку та органу слуху.

Структуральна остеопатія сприяє усуненню порушень рухливості шийних хребців та покращенню припливу крові до голови.

У деяких випадках дисфункція окремих внутрішніх органів може призводити до шуму та дзвону у вухах. Так ось, методи вісцеральної остеопатії дозволяють виявити та усунути ці порушення внутрішніх органів, а разом з ними дзвін та шум у вухах. За допомогою звертайтесь у клініку ALFA.