Адреса: Житомир, пров. Скорульського 3

Телефон: (063) 460 06 06


Адреса: Житомир, пров. Скорульського 3

Телефон: (063) 460 06 06

E-mail: moc.liamg%40tz.aitapoetso


Кесарів розтин

Кесарів розтин

З усіх 100% дітей, які звертаються до нас у клініку, приблизно 70% народжені саме шляхом кесарських пологів. Скарги з якими зверталися батьки були найрізноманітніші від кривошиї до косоокості, і того самого ДЦП.

Раніше ми вже публікував статтю, в якій описувалося дослідження австралійських лікарів про те, що кесарів розтин абсолютно не знижує ризик ДЦП у дитини.

Процитуємо Раймонда Солано з його книги «Остеопатія для малюків»:

«Часто мами кажуть: «У мене було кесарів розтин. Моя дитина зовсім не постраждала, а значить, їй не потрібний остеопат»

Для остеопату існує два типи кесаревого розтину:

1) Заплановане заздалегідь (профілактичне, 39% випадків):

У цьому випадку череп дитини не страждає від можливих навантажень при довгих і важких пологах або при позаплановому кесаревому перерізі, що запізнюється.

Однак череп плода не отримав моделювання, яке відбувається при природних пологах і яке стимулює череп до подальшого правильного розвитку точок краніального окостеніння.

До того ж у животі матері плід схильний до внутрішньоматкової компресії, він у стані стиснення і відчуває тиск сил, що йдуть від матки і підштовхують його тіло і голову «до виходу»

2) Позаплановий кесарів розтин:

Пологи починаються природним чином і трансформуються у важкі.

Поки триває підготовка, голівка дитини залишається затиснутою в родових шляхах, очікуючи на «звільнення». Вона упирається в кістки материнського тазу і одночасно піддається тиску спазмованих м'язів, що перешкоджають її просуванню.

Череп дитини піддається компресіям, розтягуванням та надто інтенсивному, і найчастіше асиметричному моделюванню. І нарешті настає хірургічне звільнення, яке виконується мануальними тракціями та компресіями.

У таких випадках дитина безпосередньо виходить із живота матері в стані тієї компресії, яка властива плоду у фазі очікування.

Просто нагадаємо, що природа-матінка чомусь саме обрала механізм появи людини на світ через родові шляхи, а не через живіт чи інші отвори. І мабуть, не дарма. Адже це теж частина природного відбору. МИ просто хотіли би цю інформацію донести до відома тих вагітних мам, які бояться народжувати натуральним шляхом і думають, що таким чином позбавлять малюка чогось страшного. Думаємо, лише за екстреного втручання «кесарево» справді виправдано.

Що ще важливо, то це те, що важливим моментом після природних пологів дитини викладають матері на живіт, стимулюючи пошуковий і смоктальний рефлекс у малюка. Для чого це потрібно? Якщо ви думаєте, що для того, щоб дитина поїла, то можемо розчарувати вас. Уявіть собі, що ви так поїли, а тут приносять ще порцію. Швидше за все вам доведеться відмовитися, інакше «лопнете» :). Так от і дитина шукає сосок не для того, щоб поїсти, а для того, що під час ссання розпрямляються кісточки черепа. Так, звичайно ж дуже важливі контакти шкіри до шкіри, появи лактації, материнського інстинкту і т.п. Але при «кесаревому» цей механізм взагалі відсутній мінімум години 2 після наркозу для мами, а то й більше.

Підсумок - що природно, то не потворно 🙂 Народжуйте природно, чекаємо на профілактичні сеанси для малюків !!!)))