Адреса: Житомир, пров. Скорульського 3

Телефон: (063) 460 06 06


Адреса: Житомир, пров. Скорульського 3

Телефон: (063) 460 06 06

E-mail: moc.liamg%40tz.aitapoetso


5 причин не йти до остеопата на прийом

5 причин не йти до остеопата на прийом

1 — Ви просто хочете спробувати, що це за метод.

Іноді пацієнти, прийшовши вперше на прийом, не знають, навіщо вони це зробили. Я завжди запитую, звідки пацієнти дізналися про мене, і коли чую у відповідь «просто прочитав/ла і хочу просто спробувати, що це за метод на собі», то я часто просто не беруся працювати з цією людиною. До лікаря приходять не здорові люди, а з конкретними скаргами. Хочете профілактики - займайтеся спортом, позбавтеся шкідливих звичок, сходіть у відпустку, робіть фізкультуру, проводьте більше часу на свіжому повітрі, частіше посміхайтеся. Це все безкоштовні поради і мені здається, що нечесно брати за них гроші. Сходити для профілактики до остеопата варто, на мій погляд, якщо раніше Ви вже відвідували сеанси і намагаєтеся підтримувати стабільний стан. Для профілактики можна також показати новонароджених дітей.

2 — Ви очікуєте на диво після першого сеансу.

Так, трапляється, що зміни наступають після першого візиту до мене на прийом, буває навіть до кінця першого сеансу, біль стає менше або взагалі йде. Але це далеко не у кожного пацієнта. Як правило, до мене рідко приходять пацієнти, які до остеопатії не пробували ще іншого лікування, а ті, хто вже пройшов «Крим, рим та мідні труби», які хворіють не місяць і не два, а іноді роками-десятиліттями. І, на жаль, буває таке, що не отримавши результату після одного візиту, пацієнт починає поширювати інформацію про неефективність остеопатії. Можу з упевненістю сказати, що жоден з відомих на сьогоднішній день медичних методів, медикаментозне, фізіотерапевтичне або хірургічне лікування не гарантує 100% результату. Тому варто бути оптимістично налаштованим реалістом — 3-6 сеансів — це найменше (для порівняння навіть масажних процедур рекомендується 10 як мінімум).

3 — Ви не бажаєте змінюватися, слухати та виконувати рекомендації, відмовляючись від звичного способу життя тощо.

Бувають трапляються пацієнти, які ставлять мені умови: «Лякарю, ось у мене спина і нога болить, і німіє вже півтора тижні, але завтра маю 2 гектари городу, тому терміново потрібно щось зробити!» З такими я теж не працюю, особливо навіть не пояснюю, просто відповідаю: Ви помилилися, Вам не до мене!.

Ще є одна категорія пацієнтів, які роблять видимість, що хочуть бути здоровими, але насправді все роблять з точністю до навпаки. Начебто б навіть біль після сеансу зменшився, починаєш давати пацієнтові якісь рекомендації, вправи, просиш, щоб не нервував, зараз головне одужати, відпускаєш додому, два дні нормально, на третій дзвонить: «Все повернулося, болить, караул, нічого не допомагає, навіть уколи!!!…» На запитання, чому раптом, якщо все було непогано після візиту отримую відповідь: «Та от перенервував, з дружиною/тещею посварилися, кредит висить і взагалі мені ніколи робити ці ваші вправи і т.д. » (Можна довго продовжувати цей список) Ну як може організм одужувати, якщо зовнішні фактори несприятливі?

4 - Ви не розумієте, як цей метод працює і як це має подіяти.

Звичний перелік питань: » А як ви там все відчуваєте? Хіба так можна руками все відчувати? Ви – екстрасенс?»

Тут все взагалі просто. По-перше, пацієнт не лікар, і щоб розуміти певні процеси в організмі, потрібно відучитися хоча б 3-4 курси медичного. Попросіть у будь-якого лікаря пояснити весь повноцінний механізм дії того чи іншого фізіотерапевтичного методу або препарату. Ви думаєте, що отримаєте відповідь? Це займе щонайменше хвилин 30, а то й більше. А лікувати  у такому разі, на наступному сеансі? Хіба Ви, купуючи щось у магазині, іграшку, одяг чи солодощі, питаєте «А розкажіть мені технологію виготовлення, а то я не розумію, як це може морозиво бути смачним…»

По-друге: «Як я все там відчуваю?» Моя відповідь: «Навчився. І регулярно намагаюся це вміння та знання поглиблювати та вдосконалити, займаюся цим уже 8 років, і не зупиняюся на досягнутому». Як можна так відчувати руками? А як сомельє може відрізняти на смак із якого сорту винограду, в якій місцевості він вирощений і в якому році вино, яке він дегустує? Він також цього навчається. Повірте, якщо можна настільки розвинути в собі смакові почуття, то можна і розвинути чутливість рук, адже головне любити свою справу:)

5 - Ви захворіли на застуду, ГРЗ і т.д.

Це просто рекомендація. Якщо Ви захворіли на інфекційне захворювання, то організму потрібен відпочинок і сили, щоб подолати інфекцію. Слід дотримуватися постільного режиму, рясного пиття, інструкції та лікування дільничного лікаря, щоб не розвинулися різні ускладнення. Остеопатичний сеанс - це сильний рефлекторний вплив на організм і може відвернути нервову та імунну системи від боротьби з інфекцією. Краще пару днів відлежати вдома і потім прийти на сеанс і отримати хороший результат від остеопатичного лікування, ніж потім на 2 тижні залягти з гайморитом або запаленням, або ще чимось.

Всім здоров'я та до зустрічі у клініці остеопатії Alfa!:)